Covid Safe Ticket

GATE wordt een evenement voor meer dan 1500 mensen, wat onvermijdelijk betekent dat het een Covid Safe Event wordt. Dit betekent dat iedereen, eenmaal binnen, kan feesten en genieten van muziek zoals vroeger, zonder maskers, zonder social distancing, zonder zorgen. Om binnen te komen, moet u echter de volgende aanwijzingen volgen.

Of u laten testen ter plekke aan het festival zelf. Alle info hier


GATE WORDT EEN COVID SAFE EVENT. DAT WILT DUS ZEGGEN DAT ELKE BEZOEKER OUDER DAN 12 JAAR, NAAST EEN GELDIG TOEGANGSBEWIJS EN EEN IDENTITEITSBEWIJS, OOK EEN COVID SAFE TICKET MOET PRESENTEREN.

Wat is een COVID SAFE TICKET?

Het Covid Safe Ticket bevestigt dat u 'negatief' bent voor Covid-19, dat u geen risico vormt voor de rest van het publiek, dat u niemand ter plaatse zult besmetten. Dit Covid Safe Ticket is persoonlijk en komt tot stand via een QR-Code.

Voor een persoon die niet in België woont, is dit het Europese digitale certificaat dat op nationaal niveau beschikbaar is.

Voorwaarden voor een geldig COVID SAFE TICKET?

 1. VACCIN
  Personen die volledig gevaccineerd (2 dosissen Moderna, Pfizer of AstraZeneca / 1 dosis Johnson&Johnson) werden, minstens twee weken voor de toegang tot het festival.
   
 2. TEST
  - Personen die een negatieve PCR-test hebben afgelegd, minder dan 48u voor toegang tot het festival. (dag van test + 2 dagen = OK)
  - Personen die een negatieve RAT-test (snelle antigeentest) hebben afgelegd, minder dan 24u voor toegang tot het festival. (dag van test + 1 dag = OK)

  De twee gratis PCR-testen waar Belgen recht op hebben zijn ook geldig voor deelname aan een evenement zoals GATE. Een gratis PCR-test moet maximaal 10 dagen voor het "gebruik" worden aangevraagd. Alle info hier.
   
 3. GENEZING
  Personen die op basis van een recente eerdere besmetting met COVID-19 een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen voorleggen. Deze moet meer dan 10 dagen en minder dan 6 maanden oud zijn.

OPGELET:

 • Zelftesten zijn niet geldig.
 • Als de uitslag van je PCR of antigeentest positief is, kom dan niet naar GATE!
 • Indien u geen geldig COVID SAFE TICKET heeft, kom dan niet naar GATE!
 • Als je na terugkomst uit een rode zone in quarantaine zit, kom dan zeker niet naar het festival!
 • Voel je je slecht en heb je symptomen van Covid-19, doe dan opnieuw een PCR-test. Positief?
 • Kom niet!

Hoe bekom ik mijn COVID SAFE TICKET?

Het festival zorgt NIET zelf voor het COVID SAFE TICKET maar kan wel ter plekke testen

 1. Voor mensen met een smartphone: download de CovidSafeBE applicatie op covidsafe.be of via je smartphone store. Voor het activeren van deze applicatie is verbinding met eHealth of Itsme vereist. Tip: doe het niet de dag ervoor.
   
 2. Voor mensen die geen smartphone hebben: het Covid Safe Ticket kan online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be
   
 3. Voor mensen die geen smartphone hebben en een volledige vaccinatie hebben: mogelijkheid tot postbezorging van het vaccinatiebewijs via de volgende regionale callcenters:
  Vlaanderen: 078/78 78 50
  Wallonië: 071/31 34 93
  Brussel: 02/214 19 19

Controle van het COVID SAFE TICKET

COVID SCAN: Je Covid Safe Ticket wordt gescand bij de ingang van het festival, Klein-Eiland 1A, 1070 Anderlecht. U moet zich ook legitimeren om ervoor te zorgen dat uw Covid Safe Ticket overeenkomt met uw identiteit. Voor mensen die niet in België wonen, scannen we uw nationale aanvraag waarop u eerder een geldig Covid Safe Ticket heeft gedownload.

In deze controleruimte zijn de geldende sanitaire maatregelen (dragen van een masker, afstand, ontsmetting van de handen, enz.) van toepassing.

Met een geldig Covid Safe Ticket kun je de "Safety bubble" betreden die het festival omvat. In dit gebied wordt het risico op Covid-19-besmetting dan ook enorm verminderd. In deze ruimte is het dragen van een mondkapje, afstand en zitten in een kleine groep niet verplicht. We zitten een beetje 'op een festival zoals vroeger'.

Elke keer dat je GATE verlaat, moet je bij de ingang opnieuw door de Covid Safe Ticket-controle. Vanaf middernacht is elk vertrek definitief.

Positieve test net voor het festival?

Als je in de 48 (PCR) of 24u (RAT) voor de dag waarop je naar GATE ging komen, positief test voor Covid-19, nodigen we je uit om niet naar de festivalingang te komen, maar we zullen je ticket terugbetalen.

Zelfs als je een toegangsbewijs voor het festival hebt, kun je niet naar binnen.

Om een ​​terugbetaling van je festivalticket aan te vragen, moet je ons een e-mail sturen naar festival@couleurcafe.be. Let op: Deze e-mail moet uw volledige contactgegevens bevatten (achternaam + voornaam + telefoon + e-mail), uw inkoopordernummer, uw bankrekeningnummer en een bewijs van uw positieve PCR-test. Er wordt geen andere reden voor terugbetaling aanvaard.

LET OP:

Kosten voor het bekomen van certificaten en / of testen zijn integraal ten laste van de festivalganger en kunnen nooit geheel of gedeeltelijk op de GATE-organisatie verhaald worden.

Het niet kunnen of willen voorleggen van een geldig officieel erkend (digitaal) certificaat, zoals hierboven bepaald, geeft geen recht tot annulatie, vergoeding, compensatie of terugbetaling, ongeacht men in het bezit is van een geldig toegangsticket.

Het is de uitsluitende verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van elke festivalbezoeker om ervoor te zorgen dat men het COVID-SAFE TICKET ten alle tijden bij zich heeft en kan tonen aan de festivalorganisatie, kennis heeft van de geldende regels op het festival en deze naleeft.

Het is de verantwoordelijkheid van elke individuele bezoeker om te allen tijde de meest recente en geldende regels, voorschriften en richtlijnen aangaande het festivalbezoek te kennen en na te leven, evenals deze voor elke toegang tot het festival na te gaan op de officiële website van het festival: gate.couleurcafe.be.

Door akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden verklaar je als consument uitdrukkelijk en onvoorwaardelijk dat je kennis hebt genomen van deze informatie over de coronamaatregelen en dat je hiermee akkoord gaat.

Bij afgelasting van het evenement zal de ticketprijs, exclusief de service- en administratiekost, worden teruggestort aan de persoon of firma die de bestelling heeft gedaan.

Nog vragen ?

Indien u nog vragen zou hebben, kan u altijd een mail sturen naar festival@couleurcafe.org