Dit is de GATE line-up

01 juli 2021

Dit is de GATE line-up

Exact een week geleden kwam het heuglijke nieuws dat Couleur Café deze zomer opfleurt met een nagelnieuw project. Vandaag onthullen we wie we zoal mogen verwachten op GATE. Dit is (beknopt) de affiche per dag, voor meer details over elke artiest surf je naar "Line-up". Binnenkort komen hier nog enkele mooie namen bij.

Donderdag 26/8: Volta-Day
Voor de openingsdag ging de organisatie aan de slag met het geweldige team van Volta, bij uitstek dé Brusselse plek die beginnende artiesten ondersteunt, repetitieruimte geeft en spannende concerten organiseert. Samen kozen ze voor de vernieuwende soul & RnB van Stace, de jazz-rock van Tukan, niemand minder dan Belgiës bekendste rapper-poëet Brihang en als afsluiter de prettig gestoorde set van de Nederlandse DJ Marcelle, die al furore maakte voor Boiler Room.

Vrijdag 27/8: Hosted by Zwangere Guy
Onze favoriete middelvinger naar het establishment, aka Zwangere Guy, komt op vrijdag de lakens uitdelen. Beginnen doet hij zelf, met een onuitgegeven DJ-set by Papa ZG. Aansluitend volgen Lander & Adriaan (geniën achter Pomrad en STUFF), dé Brusselse rapsensatie van het moment Frenetik, gevestigd DJ-monument LeFto en de all-female Amsterdamse draaitafelbranie van DRKNGHTS Collective.

Zaterdag 28/8: Gate Dub Sessions : The Roots Corner meets Reggaebus
Zaterdag wordt een epische ervaring voor de Belgische dubfanaten. De twee grootste collectieven van het land, Reggaebus en The Roots Corner Sound, plaatsen hun homemade Soundsystems pal tegenover elkaar op onze koer. Een ongeziene samenwerking met talloze lokale en internationale gasten op het programma.

Zondag 29/8 en Zondag 5/9
Onze zondagen worden gratis opendeurdagen met tal van sportieve, artistieke en culinaire animaties en samenwerkingen met lokale verenigingen. Concerten zullen er niet zijn op zondag. Meer info volgt.

Donderdag 2/9
We beginnen de nieuwe week wonderschoon met een vader en zoon die naam en faam verdienden in de jazzscene, The Gallands. Voor de Franse hiphopsensatie van het moment, Benjamin Epps, wordt het z’n allereerste Belgische show. Aansluitend mag de geweldige Pongo (u weet wel, de stem van Buraka Som Sistema’s Wegue Wegue), een bloedheet feestje animeren om dan de honneurs door te geven aan Brussels hiphopinstituut FRONTAL, die tijdens hun dubbel uur feest wel eens met wat verrassingen durven komen.

Vrijdag 3/9
Alvast present op vrijdag: de Antwerpse rap queen Miss Angel en het onweerstaanbare Berlijnse collectief Habibi Funk, gespecialiseerd in warme DJ-sets vol Arabische funkmuziek. Meer namen volgen binnenkort.

Zaterdag 4/9
De laatste 4 concerten van GATE worden een geslaagde blauwdruk van de Couleur Café-handtekening. Beginnen doen we met Juicy, twee Brusselse chicks, gespecialiseerd in innovatieve RnB met een boodschap. De gasten van L’Or Du Commun komen met hun rap-bangers het podium gezellig voor ons afbreken (handig!). Zonder aan de decks te komen, want daar sluit de Amsterdamse Philou Louzolo GATE af met een heerlijk eclectische set van house, afro en beats.