Feesten als (n)ooit tevoren

30 augustus 2021

Feesten als (n)ooit tevoren

Het eerste weekend van GATE zit erop. Simpelweg van een succes spreken zou de voorbije 4 dagen niet genoeg eer aandoen. Iedereen was dolgelukkig, de locatie voor velen een ware ontdekking, de animaties ronduit adembenemend, de bars en restaurants druk bezocht en de concerten stuk voor stuk schitterend. Honger is de beste saus. En 2 jaar vasten is lang.

Donderdag, co-hosted met de vrienden van Volta, gingen de gates voor het eerst open. De eerste bezoekers konden zich verlekkeren aan de hemelse stem van Stace, Tukan zette even later de eerste dansbenen aan het werk. Headliner Brihang deed wat alleen hij zo mooi kan, goochelen met woorden, het publiek bezweren en heersen. Afsluiter DJ Marcelle maakte haar cultstatus volledig waar met een prettig gestoorde set die heel wat dolle taferelen opleverde.

Al even waren er geen tickets meer te vinden voor deel 2. Vrijdag was dan ook de dag van king ZG, die zelf cureerde en de dag opende met een zonnige DJ-set. Daarna was het de beurt aan drum- en toetsengenieën Lander & Adriaan, een virtuoos staaltje live housemuziek. Frenetik speelde een indrukwekkende set van snoeiharde rap en ingetogen reflectie. Daarna mocht fenomeen LeFtO zijn set openen met een losgeslagen Zwangere Guy voor zijn draaitafels. Een heerlijke verrassing voor een dolblij publiek. De avond kon niet meer stuk; LeFto liet ons elke hoek van het muzikale spectrum zien en DRKNGHTS Collective sloot af waarvoor het was gekomen: knallen!

Een dagje later, hele andere taferelen, wanneer een zonnig Studio CityGate de bassen hoorde trillen van de Gate Dub Sessions. Non-stop dubmuziek door The Roots Corner Soundsystem, de Reggaebus Soundsystem en talloze hoog aangeschreven invitees als Omar Perry (R.I.P. papa Lee Scratch) en Roberto Sanchez. Een schot in de roos. Van rustig mee wiegende bezoekers tot uitzinnig dansende fans, het was mooi om zien. One Love. 

Zondag was gratis en wist heel wat Brusselaars te bekoren. Behalve 2 knappe Volta-concerten van Badi en Zeta Clan en de heerlijke DJ-sets van de Brikabrak crew, was de dag onzes heren vooral een welgekomen momentje om te genieten van de vele animaties die GATE rijk is. De Byrrrh and Skate performances zijn puur entertainment, de maffe kostuums van Kimbalambala République en de Anger Games het onderwerp van oneindig veel stories (we zitten al aan wrak 2), het fresco van Eyes-B een wonder in wording, de mannen van Borokov brachten weer balkanvreugde, de coiffeur maakt jullie mooie kopjes nog net iets frisser. En onze waarzegster? Die voorspelde nog meer volk en zon voor deel 2. Wie zich haast kan nog een ticketje kopen om GATE te (her)ontdekken vanaf donderdag. Good vibes op voorschrift, dankzij onder meer JeanJass, Pongo, L'Or Du Commun en Juicy. 

Tickets & line-up

Donderdag 2/9 (Pongo, Benjamin Epps, Frontal, The Gallands,...): €18 (+reservatiekosten)
Vrijdag 3/9 (JeanJass, Habibi Funk, Miss Angel, MADMADMAD, ...): €18 (+reservatiekosten)
Zaterdag 4/9 (L'Or Du Commun, Juicy, Philou Louzolo, Kabola,...): €18 (+reservatiekosten) - LAATSTE 200 tickets
Zondag 5/9 (Black Mamba, Susobrino, Yooth,...): GRATIS

COMBI 2-3-4/9: €45 (+reservatiekosten) - LAATSTE 50 tickets