GATE was een schot in de roos

06 september 2021

GATE was een schot in de roos

GATE heeft gisteren voor de laatste keer de deuren gesloten. Na 8 dagen puur geluk onder de stralende zon, meer dan 40 concerten en DJ-sets, eindeloos veel plezier op de Anger Games, verbluffing bij de skateshows en ontelbare andere verrassingen, kunnen we oprecht van een succes spreken.

Niet verwonderlijk waren de 10.0000 bezoekers stuk voor stuk prachtig, zoals we dat van Couleur Café gewoon zijn. De locatie in deze ontluikende zone van Brussel was nieuw en voor velen een van de headliners. Studio CityGate blonk als nooit tevoren. Nog even terugblikken voor we beginnen Couleur Café 2022 voor te bereiden.

Donderdag 2 september trapten The Gallands deel 2 van GATE jazzy style in gang, Benjamin Epps bewees terecht een van de grootse Franse rapbeloftes te zijn en JIEM kreeg het publiek voor de Brikabrak stage al stevig aan het dansen. De ster van de avond was toch Pongo, het Angolese kudurowonder, die van puur dynamiet bleek gemaakt te zijn. Wat. Een. Show. Maar daar hield het feest geen halt. De Frontal crew kreeg het warme publiek helemaal mee en pakte nog eens uit met enkele verrassingen van formaat. Peet, Jazz, BERRYKRIMI en, the man himself, Zwangere Guy bliezen de boel helemaal op.

Op een al even zonnige vrijdag hadden we de geweldige Miss Angel als opener, waarna Cubaanse legende Mayito Rivera en zijn Conexion Cubana onze koer even omtoverden tot een patio in Havana. Kevin Kofii en Dj Insecure knalden op de DJ stage, JeanJass bracht de hiphopfans in vervoering (even zelfs samen met maatje Caballero) en Habibi Funk sloot de avond in swingende schoonheid af. Alweer een topdag.

Tijdens een uitverkochte zaterdag openden we in stijl met het wonderschone pianoproject van Juicy, Kabola schoof de bruisende matongéwijk even een paar kilometer op naar Anderlecht en dj's o'simmie en Insecure knalden erop los. Maar het beste moest nog komen. De lokale raphelden van L'Or du Commun speelden een dijk van een concert en trakteerden ons op niemand minder dan Roméo Elvis als surprise guest. Needless to say, het dak ging eraf. Een binnenkopper voor de laatste GATE-act op het grote podium, Philou Louzolo, die met zijn heerlijke afro-house zo'n 3.000 benen liet dansen. Iedereen kon naar huis met een grote glimlach. 

Gisteren kwamen heel wat vrienden en gezinnetjes nog een laatste keer gratis proeven van de rijkdom die GATE te bieden had. Op de VOLTA-stage was het genieten van Fievel is Glauque en M.CHUZI, de Brikabrak crew kon nog rekenen op kleppers als Yooth, Ravi Bongo, Susobrino en Blck Mamba. Een gedroomde afsluiter van 8 onvergetelijke dagen.

We missen het nu al. De coiffeur volant, de beschilderde Anger Games-bezoekers, de prachtige pakken van Kimbalambala République, de performances van Metagore, de geweldige fanfares BRUiTAL en Borokov, onze waarzegster, graffiti-meester Eyes-B die zijn kunstwerk op de muren van StudioCity Gate achterliet, de verbluffende skate-demo's van Byrrrh and Skate, het heerlijke eten, maar toch vooral: terug al dat mooie volk zien dansen, lachen en feesten. Corona heeft ons meer afgenomen dan we voor mogelijk hielden, maar wat doet het verdomd veel plezier om het leven weer te vieren. En daarvoor danken we elke bezoeker, medewerker, vrijwilliger, artiest, partner en onze vrienden bij Volta, Antidote, Byrrrh and Skate en Wonderlecht uit de grond van ons hart. Merci en tot ziens op Couleur Cafe, of GATE?